Donderdagploeg

Er is een nieuwe werkploeg ontstaan: de Donderdagploeg. Zoals de naam al doet vermoeden werken zij op donderdagochtend aan de route. Zo ook gisteren, Dick Sengers schreef de volgende update:

We hebben vanmorgen met 6 man (Hennie Waanders,Hennie Scholtens, Harm Buter, Tonny Waanders, Dick Sengers, Wim Briggeman) de Ronde Bultenweg helemaal afgewerkt!
 
1. Het restant zand is (helemaal lopend Alexander!) op z’n plek gebracht: de resterende 20 meter van Ronde Bultenweg 2 zijn
    opgehoogd.
2. We hebben vervolgens een paar plekken op Ronde Bultenweg 3 wat opgehoogd.
    Met de regentijd maar zien waar nog meer nodig is hier. Er is nog wat grond in reserve.
3. We hebben de hele track langs gewandeld om te zien waar bochten te scherp zijn kennelijk, waarna we aktie ondernamen.
4. En tenslotte hebben we een kombocht gemaakt bij de 1e boomovergang op Ronde Bultenweg 1. Toen was het 12.00 uur en tijd om te
    stoppen.
 
Vanmiddag is op 4 plekken langs de Turfweg, deel 2, steeds ongeveer 10,5 ton grond gestort, dit is zo’n ca. 6 m3 per vracht.
Dit deel kan dus nu worden aangepakt. Zoals ook de track door het bos langs de beek (Koekkoeksbrug) voorzien is van grond en aangepakt kan worden.
 
groet
Dick

Harm Buter (83 jaar !!) hanteerde de fotocamera en schoot de volgende beelden.

De oplettende lezer ziet ook dat we inmiddels een ‘vaktaal’ ontwikkeld hebben om de verschillende route delen aan te duiden. De bouwers weten precies waar het over gaat als we zeggen Turfweg1, Ronde Bultenweg 3 (RBW3), Kalkdijk2, Rodhobosje enz.

Advertenties

One Comment on “Donderdagploeg”

  1. Ferdinand schreef:

    Ik volg vanaf het begin de blog al, maar zo te lezen wordt het hoog tijd dat ik de fiets achter op de auto knoop en die kant eens op rijd om de fiets op de haaksberger mtbroute uit te laten.
    In een woord geweldig om te lezen met hoe veel enthousiasme dat er aan de route gewerkt wordt.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s