Ophogen en een TTF(je)

De vakantie zit erop, de meesten zijn weer aan het werk, het weer is ingestort en we zijn weer begonnen met de werkzaamheden aan de route.

Gisteren verzamelden zich een 8-tal goed uitgeruste vrijwilligers bij twee grote bergen zand aan de Waarveldweg. Deze moesten verplaatst en verspreid worden op de track in het Waarveld. Zoals al snel bleek was dat best een stukje lopen en iedereen was blij dat rond 10 uur de door José verzorgde koffie kwam. Bij het verspreiden van het zand is zoveel mogelijk rekening gehouden met de flow van de biker en het water.

Flow voor water en biker!

Omdat we toch bezig waren is ook de blootliggende kunststof duiker van een nieuwe dikke laag zand voorzien. Door een stuk dode boom in de buitenkant tegen de duiker aan te leggen konden we de zandlaag wat steviger maken dan tot nu toe het geval was. Hopelijk blijft het nu langer liggen.

Terwijl het zandtransport langzaam gang kwam werd de duiker in de eerste 180 graden bocht van een nieuwe laag zand voorzien.

De boom die afgelopen winter in zijn ééntje de track twee keer versperde is in stukken gezaagd en omgevormd tot een kleine TTF. Hiermee is een einde gekomen aan jaren van bunnyhoppen over de omgevallen boom die tot nu toe op die plek lag (en ligt).

Een nieuw TTFje in de route.

Als laatste is een begin gemaakt met het verbeteren van de flauwe rechterbocht aan het begin van de track. Hier zijn in het afgelopen jaar een aantal grote wortels bloot komen te liggen waardoor de track steeds verder richting de sloot verschoof. Twee dode bomen markeren nu de buitenbocht terwijl het pad iets opgehoogd is. Dit ophogen is nog niet voldoende maar aangezien de zandvoorraad 300 m verderop lag hebben we het aantal kruiwagen tot een minimum beperkt. Als er zand dichterbij ligt wordt die karwei afgemaakt.

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s