onderhoud zaterdag 31 Maart

Weer een zaterdag voorbij, weer een groot stuk opgehoogd. Dit keer was het stuk tussen de Hagmolenbeekweg en de Stendermolenweg aan de beurt. Het zand was vrijdag al gebracht en er was een kraan beschikbaar om het grootste gedeelte van het zand te verplaatsen. Dat neemt niet weg dat er genoeg handwerk overbleef voor de 8 vrijwilligers die in wisselende samenstelling beschikbaar waren. Doordat de track hier dicht langs de zandweg ligt kon de kraan op veel plaatsen het zand direct op de track verspreiden. Op die plekken waar dat niet lukt was in ieder geval de kruiafstand niet zo groot wat toch een hoop werk scheelt. Tussendoor moest de kraan even een ander klusje klaren om vervolgens niet meer terug te komen…misverstand! Gelukkig kwam hij na actie van Dick ca. 1,5 uur later weer terug zodat het werk afgemaakt kon worden. Uiteindelijk was nog een beetje zand over waarmee de gaten in de zandweg iets gedempt zijn, dit op verzoek van Natuurmonumenten. Franklin heeft zijn recente fotocursus in de praktijk gebracht en een paar mooie foto’s gemaakt.

Een paar man had hierna nog energie over en heeft de kapotgereden kombocht op de track naar de Koekoeksbrug hersteld, het resultaat mag er wezen. Hoewel er geen enorme hoeveelheid zand voor nodig was moet dit een zware klus geweest zijn omdat het zand een paar honderd meter verderop lag! Ironische genoeg begint de aanhoudende droogte de vers opgehoogde tracks parten te spelen. Deze zijn nog lang overal ingeklonken en daarom nog erg gevoeli. Fietst iemand de rand kapot dan is het zand mul en wordt niet meer vast. Een beetje regen is nu daarom wel weer welkom…

 

Dit was voorlopig de laatste inzet van zwaar materiaal, het broedseizoen is inmiddels begonnen en het wild heeft nu rust nodig. De werkzaamheden die zwaar materieel vereisen worden daarom uitgesteld tot na het broedseizoen. Op verschillende plaatsen ligt echter al zand langs de trails dat met de hand verplaatst zal worden. Aanstaande zaterdag gebeurt dat aan het tweede deel van de Turfweg. Hier was het ondanks eerdere ophoogpogingen afgelopen winter nog steeds erg nat getuige de onderstaande foto. Vrijwilligers mogen zich weer aanmelden, het is naast zinvol en leuk werk ook nog eens gezellig!

Natte plek op de Turfweg 2 de afgelopen winter. Goed te zien is dat er direkt een alternatief pad ontstaat dat na verloop van tijd net zo kapot gereden wordt als het originele pad.

 

 

 

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s