Berkenopslag wordt dennenopslag

22 januari 2012 hebben we in erbarmelijke weersomstandigheden Berkenopslag verwijderd op de heide van Landgoed Waarrecht. Vandaag hebben we de familie Jannink opnieuw hierbij geholpen al kon het verschil in weer bijna niet groter zijn. 20 Graden, een lekker zonnetje en fysiek werk zorgden ervoor dat de truien snel uit konden.

Om ervoor te zorgen dat de heide heide blijft en geen bos wordt is het noodzakelijk om de jonge boompjes uit de heide te verwijderen. Gebeurt dit niet dan ontstaat er al snel een bos. Waar we ons twee jaar terug geconcentreerd hebben op de berkenopslag was het dit keer de beurt aan de Dennen. Met 11 HTFC’ers en dhr. Jannink waren de vorderingen al snel zichtbaar. Met de hand en met de door Frans van Duist meegebrachte tractor werden de reeds eerder door dhr. Jannink gezaagde grotere bomen dieper het bos in verplaatst. De kleinere exemplaren werden met de hand, de snoeischaar of met een bijl weggehaald. Rond 12:00 was het heideveld vrij van ongewenste dennen. Tevreden liet iedereen zich de door mevrouw Jannink gemaakte erwtensoep smaken! Na de lunch hebben we nog een aantal berken op een aangrenzend heideveld verwijderd. Rond 13:30 uur was het werk gedaan. Het was een leuke dag waarin we ervaren hebben dat het erg leuk kan zijn om een keer iets terug te doen voor de natuur waar we zo graag door fietsen. Mijnheer en mevrouw Jannink hartelijk dank voor de fantastische ontvangst en verzorging! Vrijwilligers bedankt voor jullie inzet, er is hard gewerkt in een leuke sfeer!

De heide aan het begin van de ochtend

De heide aan het begin van de ochtend

opgeruimde heide

opgeruimde heide

Erwtensoep, Roggebrood met katenspek en een biertje. Prima verzorgt door de familie Jannink.

Erwtensoep, Roggebrood met katenspek en een biertje. De catering was prima verzorgt door de familie Jannink.

De overige foto’s:

Advertenties

3 reacties on “Berkenopslag wordt dennenopslag”

  1. alexossel schreef:

    Goed bezig geweest! PR hoort ook bij het mountainbiken 😉

  2. Dennis schreef:

    Goeie PR. Klasse mannen!!!

  3. […] beheren. In de afgelopen jaren hielpen we hen het stuk heide op hun landgoed te ontdoen van dennen– en berkenopslag. Tijdens dit soort werkzaamheden leer je elkaar beter kennen en ontstaat er […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s