Let op! Kievietsweide rechts rijden!

Afgelopen weekend plaatsen we een bericht over een kapot gereden net aan de Kievietsweide. Vandaag hebben we met de eigenaresse gesproken en de situatie ter plekke bekeken. Daar werd ook al snel duidelijk waar de schoen knelt.

Vanuit het perspectief van de MTB’ers staat de afrastering midden op het pad. Alleen…dat wat door de MTB’ers als pad gezien wordt is niet het pad dat de eigenaresse verwacht dat wij fietsen. Het oorspronkelijke pad loopt namelijk veel verder naar rechts en is deels overwoekerd. Dat is dus ook de reden waarom de afrastering daar staat waar hij staat.

Het steeds breder wordende pad is al langer een doorn in het oog van de eigenaresse.

IMG_9271

rechts van de afrastering het originele pad, links dat wat de MTB’er als pad zag

Het dringende verzoek is dus om dit oude pad weer te gebruiken. Wij zullen zo snel mogelijk dit pad verbeteren zodat het weer goed te rijden is. Tot die tijd is het even bikkelen maar dat is deel van de sport!

Advertenties

7 reacties on “Let op! Kievietsweide rechts rijden!”

 1. arossel schreef:

  Een kwestie van gebrekkige communicatie van de kant van de eigenaar dus. Volgens mij heeft het pad nooit rechts gelegen, het is in ieder geval nooit als zodanig gebruikt.

  Geen probleem natuurlijk, want recht is ook prima.
  Maar niet iedereen leest dit BLOG, en links ligt iets wat op een pad lijkt, en rechts valt bijna niets te zien; dus hoe gaan we dit oplossen?
  In de huidige situatie is de kans groot dat ontwetende mtb-ers, bijna iedereen dus, links van het hek gaat rijden. Misschien een iets betere bebording aan het begin van de track?

  • Alexander Fianke schreef:

   Vroeger fietsten we wel degelijk verder rechts op een kleine verhoging. We gaan morgen al wat snoeiwerk doen en het oude pad herkenbaarder maken. Een definitieve oplossing volgt dan later.

  • Erik schreef:

   Gewoon meer naar rechts fietsen en alles komt goed.

   • Tegenlicht schreef:

    Dat is dus precies wat ik bedoel. Jij én ik snappen dat wel, maar als je de situatie kent is het heel begrijpelijk dat de gemiddelde mtber in al haar onschuld toch het verkeerde pad kiest.

    Inmiddels is het trouwens al opgelost door het oude pad weer zichtbaar te maken…

 2. gerben leferink schreef:

  Accepteren respecteren

 3. hennie scholten schreef:

  vanmorgen 18 febr. gewerkt met de onderhoud ploeg om het een beetje fiets klaar te krijgen ,met een duidelijk aanwijzing om rechts te fietsen, accepteren en respecteren is hier wel zeer van toepassing, grt , onderhouds ploeg MTB Haaksbergen

 4. arossel schreef:

  Goed bezig geweest dus!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s