Tijdelijke omleiding in het Lankheet

Zoals enkelen van jullie al is opgevallen is er bij de ingang van de singletrack aan de Postweg in het Lankheet een hek geplaatst en is de bebording gewijzigd. Deze wijzigingen zijn door het Lankheet uitgevoerd zonder dat hierover overeenstemming met regio Twente (als contractpartner voor de MTB route) was. Op dit moment vindt er overleg met het Lankheet plaats over de gang van zaken. Tot hierover duidelijkheid is vragen wij jullie de wijzigingen te respecteren.

Advertenties

15 reacties on “Tijdelijke omleiding in het Lankheet”

 1. alexossel schreef:

  Tamelijk onfatsoenlijk om zonder overleg dergelijke wijzigingen door te voeren. Eigenlijk een vorm van vandalisme, want een aantal borden staan langs de openbare weg, en daar heeft het Lankheet niets over te zeggen. Tav gedeelte waar ze wel beheerder over zijn horen ze zich aan afspraken te houden, die kunnen ze niet eenzijdig wijzigen, waarmee, formeel, de track dus nog gewoon toegankelijk is, conform afspraak.

  Maar ik zal het dit weekend wel omzeilen, omdat onfatsoenlijk gedrag van het lankheet niet met onfatsoenlijk gedrag van de mtbers beantwoord hoeft te worden.

 2. Dick schreef:

  Ben reuze benieuwd naar de onderliggende argumenten. Vrees dat die niet echt steekhoudend zijn noch getuigen van begrip voor nut en noodzaak van kanaliseren MTBrecreatie. Jammer dat het Lankheet .hierin zo sterk afwijkt van de andere natuurbeheerders in onze gemeente. Het ziet er naar uit dat Het Lankheet niet zo’n geweldig betrouwbare contractpartner is, laat staan gesprekspartner.

  • Tarquinius schreef:

   Zal ik de argumentatie vast samenvatten: “wij motten jullie fietsers niet, en jullie kunnen doodvallen.”
   Het is natuurlijk ronduit schandalig wat hier gebeurt. Je vraagt je toch werkelijk af, wat die mensen bezielt. Ik heb vanmiddag ook maar de ‘tijdelijke’ omleiding gevolgd, maar ik ben er intussen wel he-le-maal klaar mee. En dan nota bene een stuk waar anderhalf (?) jaar geleden tientallen vrijwilligers zich op hun vrije zaterdag in het zweet hebben gewerkt om de boel in orde te maken (wat met name op de tweede strook uitstekend is gelukt; die lag er ook in de natte perioden pico bello bij).

 3. alexossel schreef:

  Het is niet de eerste keer dat ze zich niet aan de afspraken houden. Zullen ze zelf toch ook niet fijn vinden als hun dat overkomt? Misschien weer een kwestie van de rug niet recht houden als er een enkele wandelaar klaagt, mtbers hebben net zoveel rechten als wandelaars, recreatieve fietsers en ruiters, en om elkaar een beetje ruimte te gunnen wordt het gereguleert met routes.

  Dan moet men niet bij de eerste klacht weer een bokkesprong maken, want dat roept alleen maar nieuwe ellende op.

 4. alexossel schreef:

  Sorry, heb me niet in kunnen houden en ben er toch langs gefietst. Het is immers legaal, het heel staat er illegaal. Kom niet zo vaak in het lankheet, en dan moet ik er ook gebruik van maken ook.

  De bebouwing is nu verwarrend en tegenstrijdig. 2m na het hek staat “wij delen het pad” (fietsers en voetgangers). Onderweg komt men nog diverse mtbroute pikken tegen (hoe moet ik nou het begin een einde vd inleiding herkennen?). Ook komt men diverse dingen tegen die doen vermoeden dat het een mtbroute is; zoals het goed onderhouden pad. O ja geen enkele wandelaar tegengekomen.

  Wel ben ik onderweg bij de assinkweg een kaalslag tegengekomen. Veel eikenhout gekapt, want dat brengt geld in het laatje, dat daardoor diverse paden zijn vernield en niet worden hersteld is ook niet netjes. Het is dus hebben en nemen zij maken routes kapot, repareren niets. Dus dan niet routes afsluiten, dat is olie op het vuur.

  Zo n hele is trouwens zo verwijderd.

 5. Michiel schreef:

  Kwam er van de week achter dat er weer een stuk is afgezet.Dit is nou de zoveelste keer dat er in het Lankheet/Assinkbos iets gewijzigd word.Toen ik deze route voor het eerst reed in 2011 was het een van de mooiste stukken uit een Atb route die ik ooit heb gereden.Inmiddels fiets ik voornamelijk over fietspaden.Kan dit zomaar?

 6. alexossel schreef:

  De Regio Twente is bezig met een convenant die alle recreative routestructuren moet borgen, waaronder ook mtb-routes. Ik ben benieuwd of het Lankheet het ook gaat tekenen.

 7. Lucien schreef:

  We zijn inmiddels half jaar verder, is er al meer bekend over het convenant?

  • Tegenlicht schreef:

   Geen idee. Maar ben bang dat die besprekingen niet zo soepel zullen gaan…

  • Alexander Fianke schreef:

   Hallo Lucien,

   terechte vraag. De discussie over de routenetwerken in het Lankheet ligt op dit moment bij de Haaksbergse politiek. Het gaat, zoals Alex al aangaf, al lang niet meer over alleen de MTB route maar over de verschillende routenetwerken, parkeerplaatsen, vergunningen, vergoedingen etc. Het geheel ligt, hoe frustrerend ook buiten onze invloedssfeer. Helaas geen beter nieuws.

   Alexander

 8. Lucien schreef:

  Bedankt voor je snelle reactie Alexander. De haaksbergse politiek heeft nu wel wat anders aan haar hoofd. Begreep dat er op zeer korte termijn een nieuwe track kwam, altijd leuk ๐Ÿ™‚

 9. Lucien schreef:

  Het mooie weer komt eraan, s’ avonds kun je weer een flinke ronde maken na een werkdag, is er al meer bekend over de Tijdelijke omleiding ??

 10. Lucien schreef:

  Wellicht is er toch een opening ……… in november is er een run-bike-run in Haaksbergen, de route zal voor deze ene dag ook door Het Lankheet gaan. Ik kijk er naar uit en ga me zeker inschrijven ……… positief nieuws ๐Ÿ™‚


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s