‘Handen uit de mouwen’ voor de mountainbikeroute

HTFC roept mountainbikers op!
De acht vrijwilligers die elke donderdagmorgen onderhoud plegen aan de 60 km lange Haaksbergse mountainbikeroute roepen de hulp in van plaatsgenoten die met regelmaat gebruikmaken van de route. Het is de bedoeling om zaterdag 13 december in één massale actie de vaste mountainbikeroute door het buitengebied te ontdoen van blad en dennennaalden.
Hennie Scholten is namens HTFC coördinator van het onderhoud. “Gebruikers van de route laten ons vaak weten veel waardering voor ons werk te hebben. De route ligt er volgens hen over het algemeen best goed bij. Veel gehoorde opmerking “Ik wil best wel eens wat bijdragen als dat nodig is.” Nu die gelegenheid is er op 13 december. Als voldoende mensen een uurtje helpen willen met harken is het die zaterdagmorgen zo gepiept en kunnen wij ons blijven bezighouden met structurele aanpassingen van de route. “

20110908_0134
Volgens Scholten is het belangrijk de bladlaag die hier en daar op de singletracks ligt (en vaak intussen al vastgereden is) te verwijderen. “Die laag houdt water vast, zorgt er voor dat het water niet de grond in trekt. Door de druk van de banden ontstaat dan moddervorming. Je ziet dan dat zulke plekken zich ook steeds verder uitbreiden, want de route wordt druk bereden. Daarom harken we na de herfst die delen van de route waar veel blad op ligt schoon. Om het onderhoud binnen de perken te houden.
Haaksbergse mountainbikers die een handje willen helpen (al is het maar een uurtje) kunnen zich opgeven per e-mail of telefonisch bij Alexander Fianke. Een hark meebrengen is voldoende, de HTFC regelt de koffie! Er wordt zaterdagmorgen 13 december verspreid over de route gestart om 9.00 uur. Meer weten? Bel 06 51 92 5996 of stuur een mail naar route@htfc.nl.

Advertenties

7 reacties on “‘Handen uit de mouwen’ voor de mountainbikeroute”

 1. gerrit63 schreef:

  IK heb een vaste plaats op een camping in Enschede en wil graag mee helpen aan de route.
  Alleen kan dat als ik in Enschede ben . Het is voor mij te ver om 400 km op een dag te rijden.

 2. rudy schreef:

  waar is het verzamelpunt? Parkeerplaats AVH?

 3. Roy schreef:

  Waarom kom ik hier pas op 14 december achter 😦 ik woon zelf in Enschede en rijd delen van de route regelmatig. Ik zou graag een keer komen helpen als het nodig is!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s