Herinrichting Buurserbeek

Zoals bij velen bekend vindt er een herinrichting van de Buurserbeek plaats. De stuwen worden vervangen door vistrappen, er worden retentiegebieden aangelegd, er worden natuuroevers aangelegd etc. Voor onze route heeft dit op verschillende plaatsen gevolgen. Zo zal de track naar de van de Zoddebeek tot de Koekoeksbrug deels verlegd worden. Ook in de omgeving van Captain Jack vinden wijzigingen plaats.

In het bos bij de Koekoeksbrug zijn inmiddels eerste kapwerkzaamheden gedaan. Hierdoor is de track niet meer in de goede staat die jullie gewend zijn. Het heeft geen zin dit nu nog te verbeteren. Wij hebben contact met de aannemer en proberen de route zo lang mogelijk op te houden. Wanneer dit niet gaat wordt ter plekke een omleiding aangegeven.

Advertenties

7 reacties on “Herinrichting Buurserbeek”

 1. Paul Schagen schreef:

  Bedankt voor de snelle reactie, is inderdaad raadzaam om zo snel mogelijk die delen van de route af te sluiten of aan te passen. Voordat er rare dingen gebeuren.
  Aangezien ik zonder werk ben komen te zitten en nu huisman ben, zou ik wel wat tijd hebben om jullie te helpen. Dus mochten jullie hulp nodig hebben dan hoor ik het graag.

  Met vriendelijke groet,

  Paul schagen

 2. alexossel schreef:

  Jammer, deze track is juist 1 van de allermooiste stukjes in de route. Hopelijk kan er nadien weer iets dergelijk terug worden gebracht?

  Het is natuurlijk niet zo mooi is het bos achter het Waarveld; dat is het mooiste πŸ˜‰

 3. robert schreef:

  Wanneer zijn de werkzaamheden klaar?
  En wanneer kunnen we er weer langs fietsen?

  Met vriendelijke groet
  Robert

  • Alexander Fianke schreef:

   Hallo Robert,

   Dit gaat nog wel even duren. Bij de Koekoeksbrug zijn we alweer bezig met de structurele aanleg. Er moet echter ook nog een hoop werk aan de beek verricht worden zodat we nog niet kunnen beginnen met de afwerking / aanleg van de track. Ik kan al wel verklappen dat het weer een mooi stuk wordt.

 4. Buursebeek schreef:

  Einde werkzaamheden in zicht
  Gepubliceerd op 29 augustus 2014

  De aannemer TWW is in de afrondende fase. Op de plattegrond op de website van TWW ziet u waar er momenteel gewerkt wordt. Momenteel vind voornamelijk grondwerk plaats. De vispassages zijn allemaal gereed. De Buursebeek moet nog een stuk heringericht worden met nieuwe natuurvriendelijke oevers. Daarnaast worden in de omgeving van de Zoddebeek diverse percelen nog opgehoogd. Als laatste activiteit vindt het zaaiwerk van het gehele tracΓ© plaats.

  Voor foto’s:
  http://www.wrij.nl/thema'/actueel/projecten/buurserbeek-braambr/fotoalbum-0/

 5. alexossel schreef:

  Ik ben benieuwd hoe het nieuwe gedeelte er uit gaat zien πŸ˜‰

  Ik begreep vorige week van de projectleider dat de werkzaamheden vanwege het slechte weer iets achter op planning lagen, maar dat het de bedoeling is dat het deze maand gereed komt.
  Ben benieuwd, er moet nog wel het e.e.a. aan grond verzet worden, door de aannemer en tpv de mtb route πŸ˜‰


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s