Vele handen…

…maken licht werk! Dit spreekwoord was meer dan ooit afgelopen zaterdag van toepassing. Op de Veenrietweg in het Lankheet lagen twee enorme bergen zand te wachten om verdeeld te worden over het pad naar de Meijersbulten. Gelukkig stonden bij die zandbergen maar liefst 27 vrijwilligers te wachten in de meest gevarieerde samenstelling ooit. Een MTB clubje uit Enschede had zich afgelopen zomer vrijwillig aangemeld om te helpen en werden als snel tot ‘vrijwillige vrijwilligers’ gedoopt. Onze Duitse vrienden waren met vier man vertegenwoordigd, er waren mensen via mountainbike.nl gekomen en uiteraard was er ook een flinke groep HTFC’ers. De altijd schaarse kruiwagens waren in ruime mate beschikbaar zodat alle ingrediënten aanwezig waren om het zand snel verwerkt te krijgen en snel ging het.

20131013-193347.jpg

Na een korte instructie over de bedoelingen kon er begonnen worden. In het begin zorgde de regenval van vrijdag nog voor wat vertraging. De plassen moesten eerst weg omdat we anders alleen meer modder zouden krijgen. Daarna ging het als een trein zodat bij de door José verzorgde koffie (voor 27 man in haar ééntje!) het grootste deel van de zandbergen al weg was!

20131013-193157.jpg

Na de koffie was ook de rest van het zand snel verdeeld zodat we nog voor de lunch het zand op het pad hadden liggen. Nu was het zaak de puntjes op de i te zetten en de boel te camoufleren. Dat gaat schijnbaar beter als je Hennie heet want de beide Hennie’s hadden deze taak al eerder op zich genomen. Het eindresultaat doet niet vermoeden dat er zoveel zand opgebracht is, precies wat de bedoeling was.

Toen José met de voortreffelijke lunch kwam was de klus eigenlijk al geklaard, een paar man zijn gebleven om nog wat laatste zaken af te werken en René ging nog richting Koekoeksbrug om daar een, tijdens de Kikvoschtocht ontstane, sluiproute af te sluiten.

Iedereen die zaterdag geholpen heeft ontzettend bedankt!!

20131013-193636.jpg

Advertenties

4 reacties on “Vele handen…”

 1. Wiel schreef:

  Wat een inzet respect voor jullie allen samenhorigheidsgevoel ten top.
  Grtjsss uit Limburg

 2. Paul Schagen schreef:

  Beste mensen van het onderhoud, er gaat iets goed mis bij de track van koekoeksbrug. Een graafmachine heeft de halve trek vernietigt. zo zonder, plus volgens mij is het nationale boom vernietig jaar. Kan men daar niet wat tegen doen?

  Groet,

  Paul (een liefhebber van jullie route)

 3. Alexander Fianke schreef:

  Hallo Paul,

  deze werkzaamheden zijn onderdeel van herinrichting van de Buurserbeek. Wij zijn hiervan op de hoogte en er is overleg over de werkzaamheden. Dit deel zal ingrijpend veranderd worden maar uiteindelijk zal dit het weer net zo mooi worden als het nu is.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s