Onderhoud weer begonnen

Het begint een jaarlijks terugkerend ritueel te worden: onderhoud na de winter. Diegenen die de afgelopen winter doorgefietst hebben zullen gezien hebben dat er de nodige stukken in de route zaten die flink modderig waren. Gelukkig waren veel van de tracks die vorig jaar verbeterd zijn de hele winter goed te rijden en dat terwijl dit de slechtste stukken van vorig jaar waren! Nu was de winter minder nat dan die van 2011/2012 maar toch is dit een hoopvolle ontwikkeling.

Het streven is niet om de hele route moddervrij te krijgen maar wel om ervoor te zorgen dat de paden niet in drie meter brede modderpoelen veranderen. Dit vraagt in het voorjaar namelijk veel onderhoud en is niet conform de afspraken met de grondeigenaren. Maar bovenal zijn de tracks veel leuker om te rijden als ze in goede staat zijn.

Gisteren zaterdag 13 april zijn we dus begonnen om de eerste delen track aan te pakken. We zijn begonnen bij nieuwe track naar de bolle brug in de Haarmühle lus. Na de aanleg van dit deel was er nooit iets gebeurd en met modderige omstandigheden was het voor veel mensen moeilijk om de klim door de kuil te halen. Door het deel voor de kuil te stroomlijnen verwachten we dat veel meer mensen boven komen. Een aantal bochten zijn schuin gelegd, hobbels zijn opgevuld en de afdaling door de kuil verbreed en uitgevlakt. Vanochtend bleek uit de sporen dat nog niet iedereen bovenkomt maar uit de reacties uit onze groep bleek wel dat het een stuk makkelijker was geworden.

20130414-175802.jpg

20130414-175742.jpg

20130414-175719.jpg

20130414-175652.jpg

20130414-180056.jpg

Door het harde werken van de zes vrijwilligers konden we de activiteiten al na de koffie verplaatsen naar de Hofweg. Hier was in de winter veel schade aan de singletracks ontstaan. Kombochten waren kapot gereden en op verschillende plaatsen werd er naast het pad gereden. Veel van deze punten konden gisteren al hersteld worden. Waarbij we naast de track ook ruimte gecreëerd hebben voor het water. Ook de lastige wortel aan het einde van de track is weer met zand bedekt. De opgehoogde delen moeten nu aangereden worden, maar op een paar stukken na is ook dit deel klaar.

20130414-181228.jpg

20130414-181248.jpg

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet! Volgende week meer.

Advertenties

4 reacties on “Onderhoud weer begonnen”

  1. alexossel schreef:

    Het lag er inderdaad weer goed bij! Maar heb mn eigen tijd, tevens de snelste tijd voor deze track, nog steeds niet verbroken 😉

  2. Dennis schreef:

    Goed werk mannen! “The hill” is weer goed te nemen.

  3. rudie schreef:

    Oke goed bezig geweest zo te zien en als jullie hulp nodig hebben stuur me effe een mail, als ik kan dan ben ik er.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s