De dagelijkse zorg

Dick Sengers schreef het volgende bericht:

Onze route ligt er momenteel goed bij. En dat is mede te danken aan de inzet van een groot aantal leden dat onder regie van Tonny Ruiter met regelmaat, trouw, hun deel van de route inspecteert. Sterker nog ze zorgen er al inspecterend ook nog eens voor dat de bewegwijzering goed zichtbaar blijft door eventuele begroeiing direct te verwijderen. Op die manier hebben we de bewegwijzering altijd in orde maar steeds ook een actueel overzicht van de verdere staat van onze vaste MTB-route. Mensen nogmaals bedankt!

De 14-daagse inspectierapporten vormen een perfect middel om snel en gericht aan onderhoud te doen. Want hoewel er meestal alleen maar een positief verslag binnen komt is het heel af en toe nodig om wat klein onderhoud te doen. Zo is al eens een bloot komende wortel weer afgedekt, een kuil die dreigde te eroderen dichtgegooid en een kombocht die blijkbaar niet goed liep hersteld. Een klusje dat nog ligt is het aanbrengen van extra gaas op de gladde brug en het dichten van enkele vervelende molsgaten/kuilen langs de Buurserbeek.

Vanmiddag kregen we steun van de Stichting Rijwielpaden in de persoon van Frans van Duist die met de bosmaaier van de stichting er voor gezorgd heeft dat de brandnetels langs de Buurserbeek geen probleem meer vormen. Een recent inspectierapport maakte melding van dit probleem.

Nieuw is dat een aantal leden – allemaal overdag inzetbaar – zich bereid hebben verklaard samen als onderhoudsploeg te willen fungeren: Hennie Scholten, Albert de Boer, Berend van Huffelen, Herman Reilink, Harm Buter, Aart Muller en Harry ten Vaarwerk reageren voortaan direct op eventuele meldingen van ‘onze inspecteurs’, waarbij Hennie Scholten voor ons het aanspreekpunt vormt. Voor ons als organisatie is dat uiteraard fantastisch.

Dat wat betreft de dagelijkse zorg. Uiteraard wordt er achter de schermen gewerkt aan de klus die direct na de zomervakanties aan de orde is: het afronden van de aanleg van de route.

Dan gaat het vooral om de route door Het Waarveld en in het Witteveen (Bramerveldweg) die nog steeds afgewerkt moet worden (lees: opgehoogd/voorzien van een vlonder).

Bovendien mogen we de route nabij de Markslagweg/de Huurne Bulten sterk verbeteren en daar een nieuwe singletrack aanleggen. Of andere opties waarover momenteel gesproken wordt het ook halen voor eind augustus moeten we even afwachten. Zodra er nieuws is lezen jullie het hier op de site.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

6 reacties on “De dagelijkse zorg”

 1. Dennis Karreman schreef:

  Geweldig werk met die bosmaaier. Kunnen we er weer veilig met de korte bokse langs 🙂 Bedankt!

 2. antoinette geerts schreef:

  Vindt dat jullie geweldig werk verrichten, ook de brandnetels weghalen is erg prettig. Mijn complimenten voor jullie inzet. Zowel fietsend als hardlopend pakken we de leuke paden.

 3. Patrick schreef:

  Het is niet alleen verreweg de mooiste route in de omgeving…. ook nog eens de best onderhouden van alle! Complimenten aan alle vrijwilligers

  Patrick

 4. Rob schreef:

  Superieuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuur!!!!

 5. Raymond schreef:

  Goeie zaak! Dit was ook een prima opstapplek voor ongenode meelifters (onze vrienden van de familie Teek). Hulde!

 6. Wim Horsthuis schreef:

  Binnenkort maar eens weer proberen. Ben onder de indruk van jullie inzet.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s