TTF en veel kleine punten!

Vandaag een dag zonder vele kuub zand, tientallen vrijwilligers en honderden meters opgehoogde track. De meeste stukken zijn opgehoogd en datgene dat nog moet gebeuren vraagt om de inzet van groot materieel dat nu in het bos niet gebruikt mag worden in verband met het broedseizoen. Een mooie gelegenheid om in klein verband eens wat anders te doen. Aan de ronde bultenweg 2 (track langs de Buurserstraat) lag in een bocht naar rechts een boomstam die voor sommigen een behoorlijk lastige afstap was. Deze hebben we uit het parcours gehaald door er een alternatief pad rechts langs te maken. Klaar! Of toch niet? Op het originele pad hebben we een 15 tal stukken boomstam gestapeld die in de omgeving lagen. De technisch betere rijders hebben nu een leuke uitdaging op de route erbij! In goed Nederlands worden dit soort hindernissen Technical Trail Features genoemd, kortweg TTF.

De primeur is voor één van de leden van de BMX club. Gefeliciteerd Rob!

Het originele plan was om langs de Turfweg2 een ook een TTF te creëren met de stamdelen die daar liggen. Daarvoor was het nodig of ze in lengterichting te kloven zoals in dit youtube filmpje gedaan wordt. Het natte dennenhout waar wij het mee moesten doen is schijnbaar niet geschikt voor deze methode. Afgezien van een goed vastzittende bijl gebeurde er helemaal niets.

Na dit korte intermezzo zijn we aan het werk gegaan bij de track langs de Oldenkotsedijk. Hier was de laatste paar met van het eerste deel van de track lastig door een grote blootliggende wortel. Hier is nu een trapje gemaakt waardoor de de wortel weer onder zand ligt.

trapje bij de uitgang van het eerste trackdeel

De aangelegde bulten op het eerste stuk van het tweede trackdeel zijn verhoogd en er zijn er twee nieuwe bulten bij gekomen waardoor er een ‘flowend’ geheel ontstaat.

De opgehoogde bestaande bult en de (moeilijk te herkennen) nieuwe

Even verderop op dit stuk van de track was een doorgang door een sloot die erg te lijden heeft gehad in de natte periode. Er was onderin een diep nat gat ontstaan dat voor veel bikers problemen opleverde. Dit gat is met een duiker en zand gedicht en zou nu weer winterproof moeten zijn. Het einde van dit trackdeel voor het onderhoudspad was ondanks eerdere ophoogpogingen telkens weer nat. Het is nu opnieuw opgehoogd en de afwatering is verbeterd. Nu maar hopen dat het genoeg is.

In het laatste deel van de track waar we over een dijkje rijden was een neventrack ontstaan. Hier is de ontstane track opgehoogd met het zand van het dijkje zodat we hier ook droge voeten houden.

Al met al een productieve zaterdag! De resterende foto’s staan in de onderstaande galerij:

Advertenties

One Comment on “TTF en veel kleine punten!”

  1. Animal schreef:

    Wat hebben jullie veel werk verricht de afgelopen tijd. Gisteren voor het eerst de hele route gefietst. Nu kwamen we ook over de stukken waar jullie zo druk zijn geweest. Erg mooi geworden. Bedankt Voor een van de mooiste routes van Nederland.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s