Weekoverzicht

Een drukke week, geen tussentijdse updates dit keer maar één lange post met alle gebeurtenissen van de afgelopen week.

Evaluatie
Afgelopen maandag was de eerste gezamelijke evaluatie over de MTB route met Regio Twente en de drie grote grondeigenaren, Staatbosbeheer, Natuurmonumenten en het Lankheet. Het gesprek had een prettige sfeer iedereen was overwegend positief al waren er ook punten van kritiek. De belangrijkste daarvan waren:

 • Nog steeds ‘wildrijders’ in het gebied van Staatsbosbeheer. De problemen lijken zich te concentreren op het gebied rond de duitse grens in het Haaksbergerveen. We zullen hier routebordjes plaatsen om te proberen de mensen op de route te krijgen.
 • Rijden na zonsondergang. In alle gebieden van de drie grote grondeigenaren geldt dat de toegang toegestaan is van zonsopgang tot zonsondergang. Daarbuiten mag je er niet komen. Niet lopend, niet op een paard en dus ook niet op een MTB!

Texel
Eveneens maandag was er een delegatie op bezoek van de route op Texel. Enkele leden van de mountainbikevereniging daar hadden de route in Haaksbergen gereden en waren enthousiast. Omdat er gekeken wordt naar de mogelijkheden om de route op texel uit te breiden heeft er een informatie-uitwisseling over onze aanpak plaatsgevonden en zijn verschillende routedelen bekeken.

Donderdag
De donderdagploeg  (dit keer bestaande uit Hennie Scholtens, Gerard Steggink, Harm Buter, Herman Reilink en Dick Sengers) heeft ook weer flink de handen uit de mouwen gestoken en heeft langs de Turfweg het deel bij het hertenkamp, de eerste meters daarna en het erg natte deel aan het einde van de track goed opgehoogd. Hier houden we de nopjes zeker een stuk droger komende winter. Harm Buter hanteerde de fotocamera waarvan de resultaten hier te bekijken zijn.

Zaterdag
Vandaag zijn we verder gegaan met de werkzaamheden aan de track langs de Turfweg. Delen hiervan waren in het afgelopen najaar als eens opgehoogd. Dit heeft deels resultaat gehad maar was zeker niet voldoende. Vandaag zijn alle natte delen (nogmaals) fors opgehoogd. Doordat we in januari dit deel uitgebreid gefotografeerd hadden konden we doelgericht te werk gaan. ’s Ochtends waren we met 8 man (John Orriens, Edwin Tip, Alex Ossel, Jan ter Avest, René ter Avest, Paul Witbreuk, Henk Vogel en ondergetekende) waardoor het goed opschoot en was tegen lunchtijd het grootste deel al klaar. Na de middag hadden velen andere verplichtingen maar kwam Stefan Fierkens het team versterken. Uiteindelijk bleven er vier over die de rest van de Turfweg afgemaakt hebben. Hierna hebben we wat stukken van het eerste deel van de Turfweg aangepast om de loop (van water en MTBer) te verbeteren. Even is de club gesplitst om het vervelende gat aan het einde van de track langs de Oldenkotsedijk te dichten. Hierna zijn we naar het tweede deel van de Kalkdijk te gaan om hier de loop van de eerste linkerbocht te verbeteren. Als laatste is hier nog een stuk van een meter of 20 opgehoogd. Al met al een productieve dag! Henk Vogel maakte de volgende foto’s.
Inmiddels is het al weken nagenoeg droog, de route ligt er droog bij en het is op sommige plekken al weer mul. Allemaal omstandigheden die snel doen vergeten hoe de route er afgelopen winter op sommige plekken uitzag. Hieronder een galerie van de track langs de Turfweg begin januari dit jaar.

Advertenties

2 reacties on “Weekoverzicht”

 1. Erik schreef:

  ‘wildrijders’ in het gebied van Staatsbosbeheer. We zullen hier routebordjes plaatsen om te proberen de mensen op de route te krijgen.

  Maar mag het dan dus wel en hebben ze het liever niet? of mag het helemaal niet?

  • henkvogel schreef:

   Dag Erik,
   Eerst even de regel bij SB: daar waar je het gebied van SB betreed is de volgende regel van toepassing: alleen daar waarvoor routes zijn aangegeven, wandelroute, ruiterroute, mtb route mag je als gebruiker van die groep zijn. Dus een MTB’er mag alleen op de MTB route en de openbare fietspaden, aangeduid met het bordje “fietspad”
   Waar je ook binnenkomt in het gebied van SB tref je het bekende lichtbruine bordje aan waarop dit (niet zo duidelijk) vermeld staat.
   Om MTB’ers uit Duitsland op het bestaan van de route te attenderen gaan we daarom 2 of 3 verbindingsbordjes (open 3hoekje) aanbrengen om ze op de route te brengen, die ligt maar ca 300 meter van het kommiezenpad af.
   En bereik je door gewoon een stukje fietspad te volgen tot de Niekerkerweg, waarna je op de route bent.
   Dit is eigenbelang want hoe minder “wildfietsers” hoe meer ruimte we krijgen voor spannende zaken in de bestaande MTB route.
   Antwoord op je vraag: het mag helemaal niet.
   Hopelijk duidelijk,
   vriendelijke groet
   Henk


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s