Hulp van ‘buiten’

Vandaag is er weer hard gewerkt aan de route. Zo’n 18 vrijwilligers van de HTFC en daarbuiten waren aan het werk. Één van de niet leden was Ray Geraerts die er voor het eerste bij was vandaag. Ray heeft eerder al een leuke film over de route gemaakt en schreef vandaag een verhaal over zijn bevindingen op het forum van mountainbike.nl. We zijn zo vrij het hieronder te plaatsen Ray:

Vandaag geholpen bij groot onderhoud aan de route. Een leuke grote groep vrijwilligers en we hebben behoorlijk wat kilometers “gemaakt”. In het begin stond ik te kijken, geen idee wat te doen. Maar al snel was ik in de weer met kruiwagens, harken en batsen. In het begin geen idee wat een bats was, maar je kunt er goed zand in een kruiwagen mee scheppen.
Beetje over de schouders mee gekeken bij fianke en Henk (een oude rot). Bij zo’n route bouwen komt meer kijken dan hier en daar wat zand storten. Er wordt goed gekeken om een uitdagende route te maken. Eigenlijk ligt het nergens vlak, overal wordt gekeken om gebruik te maken van de bestaande situatie(s) (bomen, wortels en sloten). Het moet geen racebaan worden, dus er wordt goed gekeken naar bochten series en andere soorten “drempels”. Ook wordt er gekeken naar een natuurlijke afwatering om alternatieve routes tijdens natte omstandigheden te voorkomen. Maar er wordt wel degelijk rekening gehouden met zowel beginners als gevorderden. De nadruk ligt op rijtechniek waarbij de route in alle seizoenen gereden moet kunnen worden. Het staat ook niet voor niets in de top 10 van Nederland!
Tijdens de werkzaamheden kwamen verschillende rijders voorbij (ofwel klanten zoals we ze noemden). En niet iedereen kwam uit de omgeving, toch een leuk gevoel dat ze van buiten de regio hier heen komen. Ook hebben we beginners gezien in spijkerbroeken!!! en in het nieuwe losse zand rijden is toch een techniek op zich, die nog niet iedereen beheerst met een knullig bodemonderzoek als gevolg. We hebben geprobeerd om niet te lachen
Een dikke pluim voor de organisatie en de grote groep vrijwilligers Mocht je volgende week zaterdag tijd hebben om ons te helpen, meldt je dan aan. We hebben er allemaal plezier van.

Ray bedankt voor je hulp! De update over de werkzaamheden van vandaag volgt later.

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s