Ophogen

Het afgelopen weekend is een begin gemaakt met het ophogen van de watergevoelige delen van de route. Met een klein clubje vrijwilligers is het eerste deel van de Turfweg en het deel bij het knuppelpad langs de ronde Bultenweg opgehoogd. Op vrijdag is in totaal zo’n 12 kuub zand gestort op verschillende plekken langs deze trails en hebben de vrijwilligers het deels al verdeeld over de paden. Zaterdag is dit afgemaakt. De werkzaamheden hadden nog het karakter van een proef om de zandkwaliteit te beoordelen. Daarnaast was het tevens een mooie gelegenheid om te kijken hoe het zand het beste opgebracht en gevormd kan worden. Op zich is het natuurlijk geen ingewikkeld werk maar er zijn toch een paar zaken die in de gaten gehouden moeten worden. We streven erna om de trails zo smal mogelijk te houden en leggen het pad iets bolvormig aan waarna de humuslaag tegen het pad gewerkt wordt. Hierdoor blijft het pad optisch smal en heeft het toch genoeg ‘body’. Op plekken waar de afgelopen winter veel water gestaan heeft en het pad erg breed geworden is wordt de originele loop van het pad hersteld en de rest weer gecamoufleerd. Naast deze werkzaamheden zijn er op andere plaatsen kleine verbeteringen doorgevoerd. Zo is het gat achter de duiker aan het einde van de trial langs de Langenbergweg gedicht en zijn op de track naar de Koekoeksbrug wat verstevigingen aangebracht.

Aankomende zaterdag staat de eerste grote onderhoudsactie gepland. We zullen dan het zand zoveel mogelijk met een kraan direct op het pad gooien waardoor er zo min mogelijk gekruid hoeft te worden. Een aantal foto’s van de werkzaamheden van het afgelopen weekend staan hieronder:

Advertenties

One Comment on “Ophogen”

  1. Dennis Karreman schreef:

    Mannen, bedankt voor het dichten van het gat achter de duiker aan het einde van de trial langs de Langenbergweg. Kan ik daar ook weer veilig langs! Ben daar een paar weken geleden kopje onder gegaan in de naastgelegen sloot (die toen een heeeel stuk dieper was 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s