Omleidingen

Het was dit jaar een droge november waardoor we lang hebben kunnen genieten van vrijwel droge paden in de hele regio. De decembermaand heeft het gebrek aan neerslag in november echter volledig gecompenseerd. Dit betekende de eerste echte moddertest voor de route. De resultaten zijn wisselend. Een aantal plekken waar we nattigheid verwacht hadden houden zich prima, andere stukken zijn nat maar blijven wel hard en weer andere stukken worden helemaal mul gereden. Die laatste stukken gaan we nu uit de route halen om verdere schade en daarmee herstelwerkzaamheden te voorkomen. Voorlopig gaat het om de volgende stukken:

Turfweg: het deel vanaf de kruising met het wandelpad tot het fietspad

Urkerweg: Deze singletracks worden beide afgesloten

Afhankelijk van het weer kunnen hier nog stukken aan toegevoegd worden. In de bovenstaande gevallen loopt er parallel aan de singletrails een fietspad dat gebruikt kan worden om de route verder te volgen, er worden echter ook tijdelijke borden opgehangen.

Vanaf het begin van de aanleg hebben we rekening gehouden met natte delen in de route. Deze zijn helaas nooit precies te voorspellen en we wisten dat er een winter nodig was om deze bloot te leggen. De zwakke plekken in de route zijn nu duidelijk en per traject wordt nu bekeken welke maatregelen genomen moeten worden om afsluitingen volgend jaar te voorkomen.

Dit deel in het Waarveld is in het najaar opgehoogd en houdt zich nu uitstekend. Dit soort maatregelen zullen we nu op grotere schaal toe gaan passen.

Advertenties

2 reacties on “Omleidingen”

  1. Wim horsthuis schreef:

    Mooi dat jullie dat melden. Doen we ons voordeel mee.

  2. Dennis schreef:

    Het is inderdaad “aanmodderen” heb ik aan den lijve ondervonden vandaag! Maar er is ook wel erg belachelijk veel water naar beneden gekomen de afgelopen weken. Dit is dus ook niet echt een referentie voor de kwaliteit van de paden. Er wordt momenteel ook erg veel kapot gereden, voornamelijk ook door de houthakkers in het Lankheet. Dit gaat “ons vrijwilligers” wel weer een aantal vrije zaterdagen kosten straks om de boel weer op te lappen 😉 Oh ja en pas op want op de route in het Lankheet is een hele dikke boom omgewaaid. (iemand een kettingzaag?)


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s