Open!

Vandaag was het dan eindelijk zover. Zo’n 10 jaar na de eerste gesprekken over een vaste mountainbikeroute rond Haaksbergen is de route vandaag officieel geopend.

Niemand minder dan ‘onze eigen’  Bram Tankink heeft als openingshandeling  het eerste routebord onthult. Dit gebeurde onder het toeziend oog van zo’n vijftig genodigden bij Erve Bruggert, één van de twee startplaatsen van de route.

Bram Tankink onthult het eerste routebord.

Na een korte introductie door wethouder Jan Martin van Rees, sprak Albert Groen namens de Regio Twente. Hij was erg blij met de route en de goede samenwerking tussen de Regio Twente, de gemeente Haaksbergen en de HTFC. Daarna was het de beurt aan routebouwer Patrick Jansen. De enorme gedrevenheid van de vrijwilligers viel hem net als bij de route in Twickel op, iets dat hij toe schreef aan de Twentse mentaliteit. Het grootste compliment dat hij over de MTB-route maakte was dat enkele van zijn vrienden stonden te popelen om de route opnieuw te fietsen. Vrienden die in de heuvelachtige omgeving van Wageningen wonen en er ruim een uur voor moeten rijden. Namens de natuurbeheerders sprak Dhr. Rouffaer van het landgoed het Lankheet. Hij vroeg aandacht voor het initiatief S(up)port for nature dat sport en natuurbeheer verenigt.

Ter gelegenheid van de opening van de route is een video gemaakt die een goede impressie geeft van de mountainbikeroute en de prachtige omgeving rond Haaksbergen.

Het afsluitende deel van de opening was het ondertekenen van het onderhoudscontract door Rik Eijsink van de HTFC en Albert Groen van de Regio Twente.

ondertekening van het onderhoudscontract.

Advertenties

6 reacties on “Open!”

 1. wim te winkel. schreef:

  Het lijkt me een heel mooie route, met veel zorg gemaakt.

 2. Animal schreef:

  Gefeliciteerd allemaal, wat een top route in mijn achtertuin. dank jullie wel

 3. Tom Hoekman schreef:

  Gefeliciteerd met het openen van deze mooie mtb route. Gister de gehele route van 60 km. gereden. Het is echt een hele leuke route om te rijden. Er zitten ontzettend leuke stukken in met veel draaien en keren. Ook is er goed gebruik gemaakt van de mogelijkheden die er zijn.

  Super gedaan!!! Ik kom snel nog eens langs.

 4. Rob Valk schreef:

  Geweldig! Indrukwekkend hoe goed de aanleg van deze route is aangepakt, complimenten 🙂
  Ik ben erg benieuwd naar de route. Ik ga hem zeker eens proberen komend voorjaar!

 5. peter schreef:

  mooie route, helaas bij 37 km was de route beschijving, niet duidelijk. je komt het bos uit waar een paaltje zegt rechtdoor!! dit is de haaksbergerstraat, t- splitsing. geen bordje meer gezien en hier dus de route afgebroken, helaas want tot hier was hij echt goed.

  • Alexander Fianke schreef:

   Hallo Peter,

   Je hebt de 44 km lus gefietst? Als je het bos (het Waarveld) uitkomt,steek je de Buurserstraat over en ga je direct rechts een zandweg, de Kalkovenweg, in. Is dit waar je de route kwijt geraakt bent?

   Alexander


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s