Laatste loodjes

Zaterdag 29-10 de laatste loodjes en dan….

Vandaag waren er weer 2 ploegen aan het werk.

Ploeg 1 is begonnen aan de ronde bulten 1, heeft daar nog wat uitvlakwerk gedaan om het water de baas te kunnen en ook wat hobbels gevuld en de laatste kombocht verlengd, waardoor je wat makkelijker het klimmetje kunt pakken. Wat meer flow zeg maar, om in de termen van Patrick te blijven.

In het waarveld ook verschillende delen nog wat bijgewerkt, boomstammen langs een duiker en langs het pad met het nieuwe zand om te voorkomen dat het zand weggereden wordt en er tevens een fraaiere lijn gereden kan worden.

Ook hier weer groepjes enthousiaste mtb’ers, een paar jongelui groetten ons niet eens maar dat werd gelijk in de volgende bocht afgestraft, onderuit!!
Zo langzamerhand moeten we maar eens stoppen met het bewerken en het een poosje laten liggen om te zien hoe het zich gaat houden, zo lang er maar geen nieuwe paden gaan ontstaan tenminste.

Om half één kwam Irma met de soep en de broodjes, Dick kwam ook nog onverwacht even aan, toevallig (nou ja?) net tegen soeptijd!

Toen maar eens naar de vlonderbouwers, die schoten ook geweldig op, toen ik daar weg ging werd min of meer de laatste hand gelegd.

Er werd weer behoorlijk geplaagd en gelachen, prima mensen!

Wat heb ik inmiddels een positieve reacties uit de omgeving gehoord, ook nog bij ten Tusscher en last but not least van Karst Zijlstra van het blad Fiets die een stuk in het blad gaat schrijven over onze route.

Alexander, Albert Groen (regio) en ik zijn met Karst meegefietst en die heeft heel wat fotowerk gemaakt, ben benieuwd.

En nu, op naar de 4e november.

Henk

Advertenties

14 reacties on “Laatste loodjes”

 1. Matthieu Roesink schreef:

  Heren en Dames,

  Hierbij mijn complimenten voor het verrichte werk. Afgelopen zondag met onze club een groot deel van de route gereden en ik heb me kostelijk vermaakt.

  Er zitten super technisch stukken tussen die voor elke mountainbiker een uitdaging is.

  Bedankt voor het vele werk jullie hebben verricht.

  Matthieu

 2. Björn Nijhuis schreef:

  Hallo allemaal,

  complimenten voor de mooie route! Ik heb vanmiddag een groot gedeelte gereden en het ziet er geweldig uit. Ik denk dat iedereen veel plezier gaat beleven aan deze route. Ook wandelaars lijken de gedeelde paden sportief op te vatten, gelukkig maar!

  Misschien nog een klein aandachtspuntje: de afstanden tussen sommige routepaaltjes zijn soms nog wel een beetje aan de grote kant. Misschien dat er af en toe een bordje bijgeplaatst kan worden, zodat je in elk geval weet dat je op de goede weg zit. Vooral in het Witte Veen en een aantal stukken rond de Haarmühle was het af en toe even twijfelen.

  Maar verder geweldig gewerkt!

  Groeten
  Björn Nijhuis

 3. skippo schreef:

  Geweldig voor de werkzaamheden en het fraaie parcours.
  Komt er nog ergens een kaartje met de eventuele verbindingsroutes ?
  BVD
  skippo

  • Henk Vogel schreef:

   We krijgen 2 startplekken, Erve Bruggert en Ter Huurne Hollandmarkt.
   Daar komen info borden waarop de route zichtbaar is.
   Daarnaast gaan we op een aantal splitsingen, kleinere borden plaatsen.
   En last but not least, de route komt ook als gpx bestand voor de gps gebruikers en als kmz bestand voor google earth, beschikbaar.
   Waarschijnlijk gaan we die plaatsen direct na de officieele opening op 17 november, evenals de infoborden.
   Ook komtber een opvouwbare routefolder in een plastic hoesje dat je zo in je achterzak kunt meenemen. (layout zoals de Twickel routefolder)
   Henk

 4. Koen schreef:

  Geweldige route inderdaad! Afgelopen weekend was het op sommige stukken wel heel erg druk met wandelaars, maar dat voorkom je natuurlijk niet.

  Ik kan me wel voorstellen dat onervaren mtb-ers schrikken als ze plotseling het trappetje vlak voor de beek af denderen, een waarschuwingsbord is misschien niet onverstandig. Verder ben ik zelf bijna in volle vaart tegen een stalen buis aan gefietst die dienst doet als een hek (op ca. 23km na ‘Erve Bruggert’). Met dat grauwe weer en mijn zonnebril zag ik die pas op het laatste moment. Misschien dat daar een reflecterend bordje aan gehangen kan worden. Verder heb ik geen aanmerkingen en ben ik vooral erg blij met deze mooie route.

  Wel is het jammer dat sommige ruiters met hun paarden gaten lopen in de speciaal aangelegde singletracks, maar ook daar doe je helaas weinig aan. Succes met de laatste loodjes en bedankt voor alle tijd en moeite die de vrijwilligers in het parcours hebben gestopt!

  Groeten,

  Koen

  • Henk Vogel schreef:

   Dag Koen,
   Bedankt voor je compliment,zijn alle vrijwilligers blij mee!
   Die stalen buis gaan we voorzien van een bordje, even zien hoe we dat precies oplossen.(ik denk dat ik weet welk hek je bedoelt)
   Het trapje is al vaker genoemd en gaan we ook mee aan de slag.
   Henk

   • Dennis schreef:

    Koen bedoeld vast die stalen slagboom in het kleine stukje bos met die camping nadat je vanuit het Haaksergerveen komt. Daar ben ik laatst ook bijna tegenaan gereden.! Deze slagoom staat ook wel eens open namelijk. Ook aan de ingang van dit bospad kom je een vervelend hek tegen.

 5. alex ossel schreef:

  Mijn complimenten voor de mooie route. Ik ken echter alleen maar stukjes, het zou wel fijn zijn als er een kaartje van de route op het internet werd geplaatst.

 6. Egbert Apeldoorn schreef:

  Heb vandaag een groot deel van de route gefietst, wat een mooie route.
  Echter toch nog een opmerking betreffende de trap met daarachter de brug.
  Voor mensen die er niet bekend zijn doemt de trap op uit het niets, zonder waarschuwing.
  Degene die voor mij fietste sloeg met de fiets over de kop en kwam er zelf gelukkig goed vanaf.
  Wel de voorvork verbogen, maar ja dat valt wel te verhelpen.
  Graag hier een duidelijk waarschuwingsbord plaatsen, kan vele ongelukken voorkomen.

  Verder niets dan lof voor de parcourbouwers.

  Groet,

  Egbert

 7. Marco Vader schreef:

  Ik heb de route vandaag gereden. Het is super uitgezet/aangelegd/uitgepijld. Ik kan me voorstellen dat het op sommige singletracks waar ook voetgangers mogen komen het voorzichtig rijden is, vooral bij mooi weer lijkt me. Vandaag (woensdagmiddag) ben ik slechts een handjevol wandelaars tegengekomen waarvan er een stel het nodig vond om me te vertellen dat ik daar niet mocht fietsen… maar goed, dikke 9 voor het parcour & chapeau aan alle vrijwiligers! Ben dr zondag weer te vinden 🙂


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s