Afvinken

Punten afvinken van de to do lijst, dat is waar we mee bezig zijn. Tegelijkertijd komen er ook steeds weer nieuwe punten bij. Een overzicht van de werkzaamheden de afgelopen week:

 • Het meest opvallende deze week is dat we begonnen zijn met het plaatsen van de bordjes op de palen. Een team in verschillende samenstelling heeft er de afgelopen week zeven dagdelen aan gewerkt. De 40 km lus (of eigenlijk 44 km) is helemaal uitgepijld en dus ook voor niet-insiders volledig te fietsen. Af en toe verdwijnt er nog een paal met bordje spoorloos, maar over het algemeen is de bewegwijzering in orde. Op de extra lus voor de 60 km moeten de bordjes nog deels geplaatst worden. Naast de normale bordjes met het internationale MTB-teken worden ook bordjes met ‘deel het pad’ geplaatst. Dit gebeurt daar waar mountainbikers de paden samen gebruiken met wandelaars en/of ruiters. Deze bordjes zijn dezelfde die ook bij de route van Twickel gebruikt zijn.
 • De bouwploeg bestaande uit Rudy, Bart, Gerard, Marcel en John heeft afgelopen zaterdag vlonders vervangen aan het pad tussen de Bramerveldweg en de Wargerinksweg. Hier delen we het pad met de wandelaars. In het bestaande pad lagen al vier vlonders, deze waren echter niet meer in goede staat. De eerste is zaterdag helemaal vernieuwd, iets wat met de 2e en 3e ook zal gebeuren. Het dragende deel van de vierde vlonder is nog goed genoeg. Van deze vlonder zal alleen het dek vervangen worden.
  Hieronder een aantal foto’s van de werkzaamheden aan de vlonders:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 • Aan de het tweede deel van Turfweg zijn diverse natte plekken opgehoogd. Dit lijkt goed geholpen te hebben. Het moet hier en daar nog wat verder afwerkt worden maar het is in ieder geval droger.
 • Daar waar de nieuwe singletrails op een weg of fietspad uitkomen zijn remmende palen geplaatst om ongelukken te voorkomen.
 • Het laatste deel van de Meddelerweg was erg hobbelig en mul. Dit is geëgaliseerd en aangetrild. De ondergrond is deels nog erg droog, waardoor het nog niet hard is. Het is echter wel goed te fietsen nu en hoe meer mensen er over gaan des te eerder het hard wordt. Een beetje regen helpt op dat deel zeker ook.
 • Op de nieuwe track tussen de Langenbergweg en het ruiterpad lag een omgevallen boom waar het pad over ging. Door de scherpe bocht daarna en de mulle ondergrond was dit een lastig stuk. De boom is weggehaald en bocht aangepast waardoor het nu veel beter te fietsen is. De sporen die er vanochtend in stonden bevestigen dat nog eens.
 • Één belangrijk punt is inmiddels ook gebeurd. Afgelopen zaterdag heeft routebouwer Patrick Jansen de route geïnspecteerd om een risico-inventarisatie te kunnen maken. Hoewel er een aantal opmerkingen waren, was dit in grote lijnen in orde. Voor hem was dit overigens de eerste keer dat hij de route inclusief de nieuwe tracks kon fietsen. Na afloop was hij zeer tevreden over het resultaat!

Volgende week wordt het natte deel in het Waarveld aangepakt, gaat de ‘bordjesploeg’ verder en worden er hopelijk weer veel punten van de to do lijst afgevinkt!

Advertenties

8 reacties on “Afvinken”

 1. Animal schreef:

  Die 44km lus loopt die achter het rutbeek langs? of zit ik dan op de 60 km.
  zo ja waar is het begin dan voor niet insiders, die erg nieuwsgierig zijn

  • Alexander Fianke schreef:

   De 40 km loopt langs het Rutbeek (Vedderweg). Starten op de 40 km route kan bij erve Bruggert aan de Scholtenhagenweg. Veel plezier!

  • henk vogel schreef:

   Alexander bedoelt denk ik de Leppeweg, bij camping Osana.
   De route komt vanaf de Oude Buurserdijk en draait dan linksaf de Leppeweg op.
   Daar kun je de route dan oppakken.

   Er komen nog verwijzingsbordjes naar onze route vanaf de Eggelmorsweg.

   Kaartmateriaal komt binnenkort op de site, waarschijnlijk na de officieèle opening op
   17 november.
   Henk

 2. Jarno B. schreef:

  En ik de bordjes maar volgen… zit ik ineens op de 60 km route, haha… toch maar omgedraaid.
  erg mooie route. schitterend werk door alle vrijwilligers, kom hier ongetwijfeld vaker en zal binnenkort een helmpje kopen 😉

 3. Erik schreef:

  Vandaag de route bijna compleet gereden, super werk verzet hoor. Het stuk bij Rekken met de vlonders en daarna een wasbord aan heuveltjes en greppels, super !

  Net voorbij Buurse, komende vanaf de Aamweg, draai je reachtsaf de Braamweg op. Daar zijn wegwerkzaamheden op de kruising Braamweg Wargerinksweg. Toen was ik de weg kwijt en gokte ik het er niet op verder te rijden. Toen ik omdraaide zag ik dat de lus daar ook terug via de Aamweg loopt en verder was het volgen gelukkig dus geen probleem.

  Maar hoe loopt de route daar nu verder?

  gr Erik

  • Henk Vogel schreef:

   Dag Erik,
   Door de wegwerkzaamheden konden we daar niet verder uitpijlen.
   De route loopt op de Braamweg door tot de Markslagweg, die ga je links op en dan zie je weer bordjes.
   (De lus gaat dan via de Markslagweg-brug over de beek-rhodopaadje-singeltrack parallel aan het fietspad richting ter Huurne-Haarmuhle-Wargerinksweg-Witteveen-Bramerveldweg-rhodobosje met de vlonders RIJ HIER AUB STAPVOETS ER IS GEEN UITZICHT EN VOORKOM CONFLICTEN MET WANDELAARS, ONDER DIE VOORWAARDE MOCHTEN WE VAN DIT UNIEKE STUKJE GEBRUIK MAKEN! Je komt dan weer op de Wargerinksweg en bij het routedeel; dat je al hebt gefietst.
   Veel plezier!

 4. […] omdat ik toch op een uurtje of 2 fietsen mikte, ben ik daar omgedraaid. Ik zal eens zien of ik kan uitzoeken wat ik heb gemist. Anyway, de benen zijn […]


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s