Het Lankheet, Bos Oldenkotsedijk, Meddelerweg en Waarveld

Er zit weer een dag hard werken op! Onder perfecte weersomstandigheden waren drie teams met vrijwilligers op verschillende plaatsen aan het werk. Hard werken dus voor de dames van de catering die van hot naar her reden om iedereen van eten en drinken te voorzien. Er is dus ook weer een hoop werk verzet, hieronder een overzicht:

 • In het Lankheet zijn de opgehoogde plekken bijgewerkt zodat het water er niet meer op blijft staan. Daarnaast was er één plek waar nog veel water bleef staan. Deze plek is opgehoogd, zodat het pad daar goed berijdbaar blijft.
 • De vlonder in het bos aan de Oldenkotsedijk is klaar! Met bijna 30 meter lengte, vier bochten en een heuveltje is dit het grootste bouwwerk in de route. Een groot compliment aan de bouwploeg voor het realiseren van dit schitterende kunstwerk!
 • Verderop in dit bos tussen het 2e en 3e deel was een hardnekkig nat gedeelte, hier zijn verschillende delen opgehoogd zodat het ook hier droog zou moeten blijven.
 • Aan de Meddelerweg is de track aangepast en uitgebreid. Kwamen we eerst nog drie keer op de asfaltweg is dat nu nog maar één keer. Daarnaast zijn de doorgangen vloeiender gemaakt en verschillende bochten geoptimaliseerd. De eerste helft is ook aangetrild en een stuk beter berijdbaar.
 • De regen van de afgelopen week heeft ook in het Waarveld een paar vochtgevoelige plekken blootgelegd. De grootste is vandaag opgehoogd over een lengte van zo’n 20 meter.

De lijst met to do’s is dus weer een stukje korter geworden maar er staat nog genoeg.

Hieronder een aantal foto’s van vandaag:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

8 reacties on “Het Lankheet, Bos Oldenkotsedijk, Meddelerweg en Waarveld”

 1. René Schabos schreef:

  Tjonge. Dat ziet er indrukwekkend uit zeg. Prachtig gemaakt.

  Kom hem graag uitproberen.

 2. Mensen wat wordt dit een geweldige route kunnen ze in Enschede nog veel van leren (ATB route Enschede valt in het niets bij deze) Ik hoop dat snel de bordjes op de palen komen hehe kan ik ook beter zien hoe de route loopt. Al een paar keer flink onder uit gegaan, vooral is het krap tussen bep. bomen door. Maar ja dat hoort er bij. Ik geniet er steeds meer van. Wordt een echt te gekke wekelijkse trainings ronde voor me ;).
  Bedankt bouwers dat jullie dit mogelijk maken, heb veel respect voor jullie.

  Greetz,

  Paul

 3. Erik schreef:

  Wat een geweldige route vanmorgen met een man of 12 gefietst vooral de mega vlonder bij Jos echt top


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s