Fantastisch!

Fantastisch! Dat is het woord dat bij mij is blijven hangen vandaag. Een kleine 20 vrijwilligers waren verdeeld over vier groepen hard aan het werk aan de route. De onderlinge sfeer was fantastisch. Er werd hard gewerkt maar ook hard gelachen. Zoals het hoort! De bouwploeg heeft het bruggetje over de sloot langs de Urkerweg vanochtend gemaakt. Dit deel is nu dus te berijden zonder eerst van de fiets te moeten om de sloot over te steken. Na deze brug is er verder gewerkt aan twee vlonders langs de Kalkdijk. Hier loopt de route voor een deel over een, soms erg smalle, houtwal. Om wat meer snelheid te kunnen houden hebben we besloten de smalste doorgangen tussen bomen te ontwijken door er een vlonder langs te maken.

Ruim links er langs in plaats van krap er tussendoor!

Naast al het timmerwerk vond de bouwploeg ook nog tijd om een hindernis te maken voor de gevorderde mountainbikers, zonder de minder gevorderden uit het oog te verliezen. Fantastisch!

Een paar boomstammetjes zorgen voor een extra uitdaging!

Een versteviging van de wal houdt het voorwiel uit de sloot

Één van de reguliere teams heeft zich vandaag bezig gehouden met het trillen van de nieuwe tracks langs de Markslagweg. Deze zijn afgelopen week gegraven en van wortel vrij gemaakt. En sinds vandaag dus ook aangetrild. Geen makkelijke klus omdat er hier en daar nog wat hoogteverschil in zit en de gebruikte trilplaat eigenlijk te groot en te zwaar is voor dat werk. Maar ja hoe ging dat gezegde ook al weer!? Een gegeven paard…

De overige twee teams hebben de loop van tracks langs de Urkerweg, Kalkdijk en Veenweg en in het bosje bij de Koekoeksbrug verbeterd. Bij de Urkerweg is een kombocht gemaakt om een scherpe bocht eenvoudiger te maken. Verderop is een bocht verlegd omdat die niet in de flow van de track paste. In de moeilijke haarspeldbocht-klimmetje combinatie langs de Veenweg  is kombocht gemaakt die er voor zorgt dat je die klim nu met meer snelheid in kunt gaan. De track bij de Koekoeksbrug is op veel punten verbeterd en verstevigd waardoor hij nu beter ‘loopt’. Aan het einde van de middag is ook de track tussen de Langenbergweg en het ruiterpad op enkele punten aangepast. Hier verwachten we nog wel meer werk omdat de losse ondergrond de bochten moeilijk berijdbaar maken.

Al met al een dag waarop de HTFC veel gerealiseerd heeft! Het wordt een fantastische route!

Hieronder nog een aantal foto’s:

Lunch! Weer fantastisch verzorgt door de dames van de catering!

 

Soms zijn het maar kleine zaken die verbeterd moeten worden.

 

En weer een plank vast.

 

Gaas erop, klaar!

Advertenties

One Comment on “Fantastisch!”

 1. henkvogel schreef:

  Jongens (en meisjesdames) wat zijn jullie een geweldig visitekaartje van onze vereniging!
  Overal hoor ik jaloerse geluiden, wow!
  Superlatieven schieten te kort, de boseigenaren zijn dik tevreden met de onderlinge communicatie en hebben ook het vertrouwen in ons als vereniging meermalen uitgesproken.

  Dat leidt er weer toe dat we meer speelruimte hebben gekregen dan we in eerste instantie hadden verwacht.

  Nog een paar weken aan poten en dan kan de route geopend worden.

  Allen bedankt voor de inzet en medewerking, ook van hen die belangeloos gereedschap ter beschikking stellen zoals kettingzagen en bosmaaiers en wat al niet meer!

  Henk


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s