Ronde Bultenweg en het Waarveld

De dagen worden weer korter, de woensdagavondtraining met de club beperkt zich tot 1,5 uur fietsen en dan wordt er ook al een half uur eerder gestart. Ook de vrijwilligers die ’s avonds ingezet worden beginnen om die tijd. Maar zeker met het weer van de afgelopen week is het ook voor hen na 1,5 uur gedaan in het bos. Dat neemt niet weg dat er nog steeds goede voortgang is. Deze week is de track parallel aan de ronde Bultenweg/Buurserstraat afgemaakt.  En wat een mooie track is het geworden! Leuk technisch om te rijden met een hier en daar een beetje hoogteverschil en al behoorlijk hard. Na de ronde Bultenweg was het Waarveld aan de beurt. Dit is één van de delen van de route waar we problemen met water verwachten. Omdat het bestaande pad op een laag deel van het bos is aangelegd is er een compleet nieuwe track gegraven. Hier zat veel werk in omdat er veel sloten overgestoken moesten worden. Omdat in al die sloten duikers gelegd moesten worden schoot het niet zo hard op het stuk ervoor.  Hier hadden we al rekening mee gehouden zodat we nog steeds op schema liggen.

Een deel van de zaterdagploeg heeft zich bezig gehouden met de afwerking van het Waarveld. Veel werk want er waren veel wortels vrij komen te liggen.  Een ander deel heeft eerst nog wat afwerking verricht aan de track langs de Turfweg om vervolgens ook in het Waarveld aan de slag te gaan.

Ook de bouwploeg is zaterdag weer in actie gekomen. Op twee plaatsen zijn de frames van vlonders geplaatst. Allereerst in het bos langs de Oldekotsedijk. Hier was al een eerste vlonder gemaakt maar de tweede vlonder ontbrak nog. Het frame voor deze vlonder is nu geplaatst, hij wordt 8 meter lang, loopt iets omhoog en heeft een flauwe bocht. Bij de al bestaande  vlonder is een goede oprit gemaakt uit boomstammen en zand. Gezien de hoge stand van het water in de eerder aangelegde duikers is het waarschijnlijk dat de twee vlonders met elkaar verbonden worden tot één lange. Hierna heeft de bouwploeg de werkzaamheden opgepakt aan de Kalkdijk. Hier moest een brug over een sloot gemaakt worden om de nieuwe track te kunnen bereiken. Ook het frame voor deze brug is gereed.

In de onderstaande slideshow beelden van de werkzaamheden van de bouwploeg en het Waarveld:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


 

 

Advertenties

3 reacties on “Ronde Bultenweg en het Waarveld”

  1. Animal schreef:

    Hoe lang nog voor dat de gehele route klaar is?
    Het ziet er allemaal zo leuk uit. Ga zo door

  2. Dennis Karreman schreef:

    Heb al een paar stukjes verkend afgelopen week. Dit gaat een erg mooie route worden mannen!! Super. groeten Dennis


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s