De eerste vlonder

Terwijl veel mensen al met één voet in de vakantie staan is de bouwploeg de afgelopen dagen keihard aan het werk geweest. Onder leiding van Rob van Nimwegen is de eerste vlonder in de route gerealiseerd. Deze moet er voor zorgen dat de mountainbikers hier ’s winters droog over kunnen steken. Het dragende deel van de vlonder is gemaakt uit eikenhout, terwijl het dek uit Larixhout gemaakt is. Volgens onze huidige inschattingen levert dit de beste prijs-kwaliteit verhouding op.  Met veel vakwerk hebben Rob en zijn mensen de constructie ter plaatse gebouwd, wat door de bocht in de vlonder minder makkelijk is dan het lijkt.  De constructie is zodanig dat de huidige voorlopige vorm aangepast kan worden mocht dit noodzakelijk blijken. Henk Vogel maakte het onderstaande fimpje dat een goed beeld geeft van de werkzaamheden.

Edwin Tip maakte deze foto’s van het eindresultaat:

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Advertenties

5 reacties on “De eerste vlonder”

 1. René Schabos schreef:

  Mooi werk mannen. Ik hoop snel een keer te kunnen bekijken wat jullie al hebben gemaakt. René Schabos (mtb-route Twickel)

 2. Rob Valk schreef:

  Mooi werk inderdaad! ziet er goed uit. Zal een mooie route worden als dit zo doorgaat!

 3. wim te winkel. schreef:

  Ziet er goed uit. Lijkt veel op de vlonder, die wij hebben gemaakt bij het talud van de A1 in Azelo. Komt er ook kippengaas op?
  Wim.

  • Alexander Fianke schreef:

   Hallo Wim, hij lijkt er misschien op maar deze is een heel stuk korter. Er komt inderdaad nog kippegaas op. Hoe is jullie ervaring met de grip en duurzaamheid van kippegaas?

   • wim te winkel. schreef:

    Het ligt er nog maar ruim een half jaar op, dat is nog wat kort om de duurzzamheid te beoordelen. De grip is wel goed,alleen was ereerst nogal wat modder voor de vlonder, zodat het wel eens nodig was met de bats de modder er af te scheppen.Wim.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s