De eerste zaterdag…

Afgelopen zaterdag was de eerste grote inzet van vrijwilligers bij de aanleg van de route. Het werd een succesvolle dag. Dick Sengers schreef er het volgende over:

Vandaag de eerste grote aktiedag gehad met een aantal leuke en enthousiaste vrijwilligers.
Zoals enigzins verwacht was het werk in Het Lankheet eerder – rond 12.00 uur – klaar.  De catering liep prima.

Vier mensen waren enthousiast bezig bij de modderplek voor het trappetje in Het Lankheet. Met Edwin als deskundig aangever is daar een perfecte kombocht gemaakt. Er is nog wat grond blijven liggen om wanneer gewenst nog eens aan te vullen.

De track vanaf de parkeerplaats naar de Zandpaalweg is ook vlot afgewerkt met Jeroen als onze inmiddels ervaren rupsdumperchauffeur.

Hennie Waanders is helemaal fanatiek. Samen met Andries Rienks heeft hij met één kruiwagen een paar gaten in het pad aan weerszijden van de Veenrietweg gedicht (Postweg-De Bulten). Daar – aan de Veenrietweg – ligt nu nog een berg zand die niet nodig bleek. Misschien dat we de sporen vlak voor de Bulten er nog mee kunnen bewerken maar dan moet die grond daarheen gebracht. Echt nodig lijkt dit niet. Liggren laten die berg of Rietman vragen hem terug naar het depot te brengen tzt?

De snelheid van de rupsdumper is wat onderschat. Het kostte teveel tijd om tenslotte (rond 12.00 uur) van het depot bij Het Waterpark aan de Oude Eibergseweg naar de slechte plek nabij de Assinkweg te rijden. Aktie derhalve afgebroken en hele spul verplaatst naar bos van Jos, waar we eerst de lunch gebruikten.

Enthousiast als ze waren hebben enkelen op aanwijzing van Edwin Tip de kombocht bij de grote beuk met kruiwagenladingen eerst nog wat verstevigt en uitgebreid. Ligt er nu perfect bij! Jos Doeschot begon spontaan een grote stronk weg te hakken.
Dankzij hem is de kombocht vervolgens bij de laatste lading zand met bier ingewijd!

Jeroen heeft nauwelijks geluncht en is onmiddellijk met Ingo (chauffeur kraan Rietman) bezig gegaan met zand brengen naar het laatste stukje van de track in dit bos omdat we daar een dammetje willen leggen. Ondanks dat de kraanmachinist intussen een klein depot in de buurt ging maken zodat de rupsdumper niet zover hoefde te rijden konden we dit laatste stuk niet meer klaar krijgen. Ongeveer de helft is gerealiseerd.

Om 15.40 uur zijn Jeroen van Benthem, Hennie Waanders, de kraanmachinist en ik nog even teruggegaan naar Het Lankheet om de slechte plek op het pad Oude Eibergseweg-Assinkweg af te werken/te dichten. Helaas… het begon te gieten en achteraf ontdekten we ook nog dat de kraanmachinist de verkeerde grond gebruikte (pure leem). De slechte plek, ca. 15 meter, is nu gedicht met leem en bij de uitgang op de Assinkweg liggen nog twee dumpers leemgrond.  Rietman maar vragen dat een keer terug te brengen naar het depot en te vervangen door scherpzand of iets dergelijks dat we met kruiwagens over de leemlaag heen kunnen aanbrengen.
Je kunt ook niet altijd alles meehebben!

Al met al een succesvolle dag voor HTFC. Het was gezellig, er is veel gedaan, en al is het dan niet allemaal 100% rond we zijn een stuk verder. Wat nog belangrijker is er zijn weer meer leden direct bij de route betrokken geraakt.

 

Henk Vogel maakte het onderstaande filmpje dat een goed beeld geeft van het harde werken en de gezellige sfeer!

Edwin maakte de volgende foto’s:

Advertenties


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s